4 beste tips voor een nieuwe moeder

Als nieuwe moeder heb je waarschijnlijk het internet afgestruind naar tips voor nieuwe moeders en alle adviezen die je kunt vinden. Niemand leert je immers hoe je moeder moet zijn. Het is een van die dingen die je onderweg leert. Voor het eerst moeder worden kan een van de gelukkigste en tegelijk engste tijden van je leven zijn. Je bent opgewonden om je nieuwe bundel vreugde te verwelkomen, maar toch nerveus dat je niet echt weet wat je moet doen. Het begint gelijk met een goede kraamzorg

Maar voor het geval je nog wat geruststelling nodig hebt, hier zijn mijn beste tips voor nieuwe moeders! 5 essentiële tips voor nieuwe moeders.

1. Vertrouw op je gevoel

Het beste advies aan een nieuwe moeder is om op je gevoel te vertrouwen. Aangezien je dit nog nooit eerder hebt gedaan, is het makkelijk om jezelf als nieuwe moeder in twijfel te trekken. Ik wil je echter aanmoedigen om op je gevoel en je moeder intuïtie te vertrouwen.

Je bent geschapen met de middelen om moeder te worden. Dus dat betekent dat je moet vertrouwen op die interne signalen die je kunnen geven dat er iets niet helemaal in orde is of dat alles gewoon goed is. Twijfel niet aan jezelf! Er is een reden dat ze zeggen: “moeders weten het het beste!”

nieuwe moeder

2. Vraag om hulp

Hoewel moeders vaak worden geprezen als supervrouwen, is de realiteit dat we dat niet zijn. We zijn ontworpen om altijd alles voor iedereen te zijn. Dat is fysiek onmogelijk! Daarom is ons advies aan een nieuwe moeder om hulp te vragen.

Hulp vragen is vooral belangrijk in de eerste fasen van het moederschap, wanneer je lichaam aan het genezen is en je weer in de juiste stemming komt. Als moeder kan het heel druk worden. Steun in deze periode op je partner, je familie en andere mensen die je vertrouwt. Het is volkomen oké en normaal om hulp te vragen als je dingen uitzoekt.

3. Overhaast je herstel niet

Hoewel je misschien denkt dat je lichaam gewoon weer normale activiteiten kan ondernemen, is dat niet zo. Zelfs als je het gevoel hebt dat je de wereld kunt veroveren, luister dan naar je dokter en rust in plaats daarvan.

Je hebt net een van de grootste wonderen verricht die er bestaan. Je lichaam heeft tijd nodig om te herstellen. Overhaast je herstelproces niet of, erger nog, krijg een terugslag omdat je jezelf te veel inspant. Geef jezelf de tijd om te genezen.Het postpartum herstel van elke moeder is anders, maar hier zijn een paar dingen die je kunt verwachten tijdens het herstel.

nieuwe moeder

4. Zorg goed voor jezelf

Het klinkt misschien vreemd, maar een van onze beste nieuwe moeder tips is om voor jezelf te zorgen. Hoe gek het ook klinkt om tijd voor jezelf te nemen met een nieuwe baby, het is noodzakelijk. Je kunt niet geven zonder eerst voor jezelf te zorgen.

Voor jezelf zorgen als nieuwe moeder kan zo simpel zijn als ervoor zorgen dat je eet, een douche nemen of zelfs even weggaan voor wat tijd alleen. Jouw gezondheid – fysiek, mentaal en emotioneel – is net zo belangrijk als die van je baby, dus maak er een prioriteit van. Als je weinig ideeën hebt, zijn hier enkele manieren waarop je jezelf kunt verwennen met een budget. En maak zeker gebruik van verschillende moeders hacks om meer tijd voor jezelf te maken.

Bent u opzoek naar naar een goed begin van het moederschap zoek, begin dan met goede kraamzorg: https://www.newchapter-kraamzorg.nl/ Dit zal u helpen om de bevalling zo soepel mogelijk te maken. Dit is een begin van goede zelfzorg.