Wat is zelfzorg?

zelfzorg

Wat is zelfzorg?

De zelfzorg betekenis is voor iedereen net iets anders. Daarom vind je hier enkele zelfzorg tips en een generieke zelfzorg betekenis. Het is ten eerste belangrijk om persoonlijk de vraag te stellen: ‘wat is zelfzorg voor mij?’ Het lijdt geen twijfel dat de pandemie een tol heeft geëist van ons leven, maar dat betekent niet dat we moeten stoppen om ons leven ten volle te leven. Beperk je niet tot de rampen van 2020/2021, denk groot, open je geest voor hoop & sta sterker voor 2022 en kom er achter wat zelfzorg is in dit zelfzorg artikel.

2022 is de perfecte tijd om een verbintenis aan te gaan om gezond te worden, zowel fysiek als mentaal, door zelfzorg serieus te nemen. In plaats van een hoop overenthousiaste nieuwjaarsresoluties te maken, grijp de kans om je levensstijl te vernieuwen en het hele jaar door gezonder te zijn. Daarom deze zelfzorg tips in dit zelfzorg artikel. Zelfs kleine veranderingen kunnen na verloop van tijd tot een verfrissende verandering leiden.

‘Maar weet u niet hoe u moet beginnen?’

Maak je geen zorgen, we hebben je gedekt. Hier zijn enkele gewoonten die u in 2022 kunt aanleren om er uw beste en gezondste jaar van te maken!

Focus op zelfzorg

Om jezelf te motiveren om elke dag productief te zijn, moet je eerst voor jezelf zorgen. Dat beperkt zich niet alleen tot hoe je eruit ziet, maar ook hoe je je voelt. Focus op zowel je fysieke als je eigen welzijn.

Drink elke dag minstens drie liter water

Hydratatie is te allen tijde uiterst belangrijk! Maak er een punt van om dagelijks minstens acht tot 10 glazen water te drinken – je lichaam zal je dankbaar zijn!

Maak tijd voor lichaamsbeweging

Door elke dag een bepaalde tijd te bewegen, houdt u die ongewenste calorieën op afstand. U in uw ochtendroutine of avondroutine, afhankelijk van uw schema.

Beperk je alcoholgebruik

Je denkt misschien dat een paar drankjes op sociale evenementen je lichaam geen kwaad doen, maar de waarheid is dat het uiteindelijk allemaal goed komt als je gezondheid achteruit gaat. Probeer er dus zo weinig mogelijk van te drinken en kies in plaats daarvan voor een pittige limonade!

Stop met roken

Voordat je weer ineenkrimpt bij de anti-tabaksreclames in de bioscoop, maak er een punt van om te stoppen! Je longen zullen je eeuwig dankbaar zijn!

Slaap minstens acht uur

Je lichaam heeft minstens acht uur slaap nodig om weer op krachten te komen nadat het de hele dag actief is geweest. Hoe druk je schema ook is, zorg ervoor dat je goed slaapt.

Neem een pauze en ga op reis

Een wijs iemand zei ooit: “Als we bedoeld waren om op één plek te blijven, zouden we wortels hebben in plaats van voeten!” is een prachtige therapie die je een broodnodige pauze geeft van je hectische leven. Dus, wanneer mogelijk, ga voor een (met inachtneming van COVID veiligheidsrichtlijnen in het achterhoofd).

Was je handen vaak

Zorg ervoor dat 2022 het jaar is waarin u uw persoonlijke hygiëne regelmatig in praktijk brengt. Regelmatig handen wassen is een van de maatregelen die u kunt nemen om gezond te blijven en de verspreiding van COVID-19-infectie tegen te gaan. Het kan ook de verspreiding van andere virale ziekten voorkomen.

Wees niet ‘te druk’

Vergeet niet wie het wel druk heeft, of het nu je ouders, andere familieleden of vrienden zijn – contact houden is van het grootste belang.

Negeer je gezondheidssymptomen niet

Of het nu gaat om een kleine uitslag of hoofdpijn – negeer de symptomen nooit, want er kan iets aan de hand zijn. Laat u behandelen, want alleen een vroege diagnose kan de sleutel zijn tot een betere behandeling. Dit 2022 wees proactief over uw gezondheid in plaats van reactief te zijn.

Respecteer het milieu

We hebben veel te danken aan ons milieu voor wat dan ook en nog steeds. Doe uw deel van het behoud ervan door nee te zeggen tegen plastic voor eenmalig gebruik, het planten van meer bomen, en alle kleine dingen die je kunt.

Weg met de zittende levensstijl

Of u nu thuis of op uw werk zit, vermijd lange uren zitten en sta of loop wanneer u maar kunt. A is nauw verbonden met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en obesitas.

Leer nieuwe dingen

Verken die gebieden die u nooit kende. of wat dacht u van het leren van een nieuwe taal, het verkennen van pottenbakken, , gymnastiek, het opnieuw lezen van uw favoriete auteurs, tijd voor videospelletjes, schilderen of schetsen. Probeer meer te leren en te groeien als individu. Stop jezelf niet in wat je al weet, maar breng jezelf in uitdagende situaties.

Stop met overpeinzen

Stress kan wachten! Verpest je heden niet door aan de toekomst te denken en neem één dag tegelijk.

Geef jezelf tijd om te genezen

Of het nu gaat om een relatiebreuk, een postnatale periode of gewoon een slechte beslissing: geef je geest en lichaam de tijd om te genezen. Je moet jezelf niet te veel pushen; per slot van rekening is Rome niet in één dag gebouwd!

Beperk je schermtijd

Probeer je schermtijd te beperken omdat het je slaappatronen en hersenfuncties kan verstoren en stemmingswisselingen en slapeloosheid kan veroorzaken.

Houd uw bedrijf positief

Het soort gezelschap waarin we verkeren is van groot belang, aangezien hun gedachten en energieën vaak weerspiegelen hoe wij beginnen te functioneren. Daarom is het van cruciaal belang dat je zoveel mogelijk uit de buurt blijft van mensen met negatieve gedachten en alleen positiviteit aanstekelijk laat werken.

Beoefen mindfulness

Mindfulness is het vermogen om volledig aanwezig te zijn in het moment en ziet positieve resultaten in hun dagelijkse levensstijl, zoals minder , angst en . Probeer deze techniek dit jaar in je levensstijl te integreren.

Ontspan!

Het is 2022! Een nieuw jaar! Maar dat betekent niet dat alles nu meteen moet beginnen. Elke dag is een nieuwe dag, dus het is absoluut oké om langzaam te beginnen en het tempo op te bouwen naarmate de dagen verstrijken.

Laat je niet misleiden door sociale media

Alles wat er hunky-dory uitziet op sociale media is misschien niet de Probeer een afbakening te maken tussen iemands hoogtepunten en de realiteit en laat de ‘sociale media validatie’ los voor alles wat je doet in het leven.

Eet je groenten

Af en toe is oké, maar je dagelijkse voeding moet in wezen bestaan uit een . Dit zal niet alleen de gezondheid van je hart stimuleren, maar ook andere orgaanfuncties verbeteren.